Pereti compartimentare gips-carton

Sisteme pereti de compartimentare

pereti-de-compartimentare-gips-carton-6

Pereti autoportanti pe schlet metalic sunt o alternativa la peretii interior masivi.

Datorita montajului uscat si rapid, precum si sectiunii transversale a peretelui, cu cele mai bune propietati de izolare termica, fonica si de protectie la foc, peretii despartitori Knauf isi gasesc aplicabilitatea in orice interior.

Peretii despartitori interiori au, pe langa rolul de separare a incaperii, si sarcini de protectie contra incendilor si zgomotelor, si in anumite cazuri, de izolare termica. In general aceste cerinte pot fi rezolvate optim si repede din punct de vedere tehnic, atentie deosebita necesita insa inbinarile peretilor si tavanelor, introducerea usilor, ferestrelor si instalatilor precum si executia rosturilor orizontale si verticale, Ionita Construct va pune la dispozitie echipa de montaj profesionala pentru a executa cerinta d-vs.

Etape de montaj:

a) Traseul peretelui despartitor se va trasa pe pardoseala, pereti si tavan. Profilele se vor taia cu foarfeca de tabla. Pentru inbinari etanse pe contur, inainte de fixarea profilelor UW  Knauf pe pardoseala si tavan, pe profil se va lipi banda de etansare Knauf. Profilul UW se fixeaza cu suruburi cu dibluri pe pardoseala si tavan (distanta de fixare cca. 800 mm).

b) Pentru legatura cu peretele adiacent, profilul CW portant este introdus in profilul UW, ( a se vedea pozele) si se fixeaza pe perete cu dibluri (distanta de fixare cca. 1000 mm).

c) In final, montantii din profile CW, asezati la distanta de 60 cm se vor introduce si fixa in profilele UW. Partea deschisa a profilului se va orienta catre directia de montaj a placarii. Adancimea de intraducere in profilul UW este de minim 15 mm.

d) Dupa fixarea scheletului se incepe placarea primei fete a peretelui cu o placa intreaga de gips carton. Placile se vor fixa cu suruburi autofiletante pe profilele CW portante (distanta de fixare de circa 250 mm).

e) Dupa aceea, se vor executa lucrarile de pozare a instalatilor. Pentru trecerea traseelor de instalatii prin profilele montant, se vor utiliza decupajele prevazute in acestea. Pentru intrerupatoare si doze electrice se vor utiliza doze speciale. Decupajele necesare se vor realiza cu freza pentru doze sau fierestraul de traforaj.

f) In vederea protectiei la zgomote si izolarii termice, intre profilele CW portante se va introduce un material izolator din fibre minerale, Apoi urmeaza placarea celei de-a doua a peretelui, incepand cu o jumatate de placa, Astfel, rosturile dintre placi vor fi decalate.

In cazul in care doriti sa puneti intrebari legate de sistem sau de alta natura, accesati adresa de e-mail it@ionitaconstruct.ro

Toate aceste produse si sisteme le gasiti la doar un click distanta: www.davideo.ro